sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Opetellaanko aakkoset? (Savaton osa 2)Ompeluhaasteen toisena päivänä saimme listan jipoista, joista kolmea piti käyttää haasteompeluksessa. Aikaa oli taas tasan kaksi tuntia.

Pitkän aikaa sitten Aeno teki paidan, jossa oli painettuna aakkoset. Kirjaimissa oli myös kätkettynä juju. Siitä lähtien idea on ollut to do -listalla. Nyt tuli viimein hyvä tilaisuus toteuttaa tuo idea.


Valitsin listalta käytettäviksi yksityiskohdiksi kankaanpainamisen, silityskalvot ja vuorin.
Mustia kirjaimia ryhdyin painamaan sisustuskaupasta ostetun sapluunan ja kangasvärin kanssa. Ensimmäinen yritys meni mönkään - väri levisi rajojen ulkopuolelle. Toisella yrityksellä teinkin sitten kirjaimet sapluunan ja tussin avulla. 
Tarkkaavaiset varmasti huomaavat toisesta kuvasta, että sapluunassa oli melkoinen virhe...! Muistiin itselle: tarkista kaikki mahdollinen, ennen kuin painat.Samalla päätin myös rikkoa rajojani ja muokata Tehtaamon ohjeella huppukaavaa kietaisuhupuksi. Kuvissa on myös vilahdellut lähiaikoina paljon paitoja, joissa takakappaleen olat on laskettu vähän etukappaleen puolelle. Sitäkin ideaa päätin kokeilla tähän.

Paita on tehty Ottobren peruspaidan kaavalla (Creative WorkShop 301). Siihen lisäsin Funny Foxin pohjalta muokatun hupun. Turkoosi ja musta kangas ovat melko ohutta joustocollaria Käpyseltä. Hupun vuorissa on Kortteli-trikoota.

 Ehdin hyvin tehdä paidan kahden tunnin aikana. (Mustien kirjaimien painamisen sai tehdä etukäteen.) Olen myös oikein tyytyväinen lopputulokseen. Ja niin taitaa olla käyttäjäkin.
Paras juttu on, että tästä tuli ihan sopiva ja että se on pojankin mielestä hieno!

Haasteen kolmas osa koittaa tänään. Se osuus onkin jo melkoisen haastava!


7 kommenttia:

 1. Huikea huppari ja olet saanut todella nopeasti valmista!

  VastaaPoista
 2. Todella mainio idea. Täytyy yrittää muistaa tämä sitten kun meidän pikkumies on aakkosiässä ;-)

  VastaaPoista
 3. Mahtava huppari ja kiitokset painamisvinkistä, ihmettelinkin miten upeasti olet saanut painettua. Tätä on kokeiltava toiselle lapsenöapselle, joka juuri oppi lukemaan :)

  VastaaPoista
 4. Tarttee ehkä myös toteuttaa!

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)