maanantai 12. tammikuuta 2015

Paitakaavan muokkausta (Savaton osa 8)Pääsin ompeluhaasteen kuosiosuudesta vielä jatkoon. Seuraava tehtävä oli tehdä muutoksia peruspaidan kaavaan. Toisin sanoen piti siis näyttää, mihin kaikkeen tavallinen paitakaava oikein taipuukaan.

Minun ideani lähti Pinterestistä löytämästäni kuvasta. Sitten vain lähdin yrittämään sen kaavoitusta. Ja tilannehan on se, että en tosiaan ollut ennen tällaista hommaa tehnyt. Tartuin kuitenkin rohkeasti härkää sarvista ja vietin illan ja aamun kaavapapereiden parissa. Tein jopa kaksi harjoitusversiota! Ei tämä ehkä kaikkien oppien mukaan oikein mennyt, mutta sainpas jotain aikaiseksi!
Peruspaidan kaavana on käytetty Ottobren Creative Workshopin 301 -kaavaa (istuvampaa mallia). (kuvassa mustalla piirretty)
Muokatussa versiossa (kuvassa punaisella piirretty) etukappaletta on lyhennetty, levennetty ja kaarrettu. Helmassa on kaksinkertainen, kaartuva suikale. Olkia on laskettu.
Takakappale on katkaistu hieman kainaloiden alta ja olkia on jatkettu laskemaan reilusti etupuolelle. Alaosan liepokkeet (jotka ovat symmetriset) menevät ylhäältä koko poikkisauman matkalta päällekkäin ja muodostavat alhaalle kolmiot.
Hihat on lyhennetty 3/4 -mittaisiksi ja niihin on lisätty kaksinkertaiset hihansuut, jotka voi kääntää hihan päälle.
Pääntiellä on kaksinkertainen resori.
Kankaina on Käpyseltä ostettu tummanharmaa trikoo ja Mersia Designin ihana perhostrikoo, jonka voitin arvonnasta.Pirpanakin pääsi tätä heti aamulla kokeilemaan. Kivalta näyttää minusta päälläkin.


Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen! Tiukan kisan jälkeen minun matkani tässä haasteessa päättyi kuitenkin tähän. Mutta eipä ole ihmekään - niin hienoja juttuja olivat muut tehneet. Kiitos vielä kaikille ääniä antaneille!


Tämän pitkän haasterupeaman aikana olen päässyt haastamaan itseäni monella tavalla. (Oletko kurkannut aikaisemmat postaukset ekasta seitsemästä haasteesta?) Opin nopeutta, sain tehtyä ensimmäisen tutoriaalini, opin kaavajuttuja, opin luovaa ajattelua... Mahtava tilaisuus haastaa itsensä! Mutta nyt hetken hengähdys.

Finaalikaksikolle onnea viimeiseen haasteeseen!

8 kommenttia:

 1. Tämä oli niin hyvä oivallus, että annoin äänenikin tälle. Tykkään hirmuisesti tuosta veikeänmallisesta helmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja kiitos äänestäsi. :)

   Poista
 2. Onpa tosi kaunis tunikamalli, tuossa olisi ainesta laajempaankin käyttöön! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina! Ajattelin kyllä kokeilla tästä joskus jonkinlaista versiota itsellenikin. :)

   Poista
 3. Tämä on ihana! Ja kokeilulistalle menee varmasti :)

  VastaaPoista
 4. Minustakin tämä on oivallinen tunikamalli ja hieno kaavoitus! Lopputulos on sievä ja suloinen, Mersian perhoset <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mersian perhoset oli kyllä just oikee kangas tähän! Isot kiitokset siihen suuntaan! <3

   Poista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)