tiistai 6. tammikuuta 2015

Tilkkutyyny pikakolmitekniikalla (Savaton osa 4)


Ompeluhaaste jatkui neljäntenä iltana siten, että kahdessa tunnissa piti ommella jokin juttu, jossa on vähintään kymmenen rakennesaumaa. Ylimääräisistä saumoista oli luvassa apua tuleviin koitoksiin.

Päädyin tekemään tilkkutyönä tyynynpäällisen. Etukäteen pelkäsin ajan riittävyyttä - ja tiukille aika menikin. Sain tämän juuri ja juuri määräajan puitteissa valmiiksi!

Ihan eivät kaikki kohdistukset osu millilleen, mutta aika hyvin kuitenkin, kun ottaa huomioon käytetyn ajan.Tilkkuosuus on siis koostettu pikakolmiotekniikalla. Jos kuvaa katsoo tarkasti, näkeekin, että lopullinen pinta muodostuu kolmioista, ei neliöistä. Aikaa vei paljon se, että joutui moneen kertaan silittämään eri vaiheiden välissä.Tyynyn toisella puolella on Finlaysonin puuvillaa ja keskellä on pitsivetoketju. Harmillista, että pitsivetska ei oikein erotu, koska se on ruskealla pohjalla. Tähän saumaan ei vain varastosta löytynyt valkoista pitsivetskaa. Ompelumerkki unohtui saumasta, joten jouduin ompelemaan kiireessä vanhan ompelumerkkini kankaan päälle. Tämä tyyny saattaa päätyä mökille. Tai sitten jonnekin muualle. 


Onneksi tähän tuli yli kolmekymmentä saumaa, sillä illan haastetta ajatellen jokainen sauma oli kyllä tarpeen! Mielenkiintoinen ompelus tulossa tänään...


2 kommenttia:

  1. Onpa kiva! Olen haaveillut kokeilevani jotain tilkkutekniikkaa, ja tämän innoittamana taidan aloittaa pikakolmioista!

    VastaaPoista
  2. Onpa tasaiset kolmiot ja "neliöt". Mulla tahtoo tilkkutöissä olla kaikki aina vinksin vonksin. :)

    VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)