maanantai 12. tammikuuta 2015

Trikootakki Solinasta (Savaton osa 7)Kun ompeluhaastetta oli kestänyt viikon, jäljellä oli kahdeksan ompelijaa. Nyt tehtäväksi annettiin suunnitella oma kuosi, jonka sai toteuttaa valitsemallaan tavalla. Sitten omasta kuosikankaasta piti ommella vaate.

Kynä ei pysy kädessäni niin hyvin, että olisin lähtenyt piirtämään kuosia. Niinpä päätinkin lähestyä tehtävää aivan toisella tavalla. Halusin yhdistää kuosiin toisen, rakkaan käsityölajin; virkkauksen.
Niinpä virkkasin melkoisen määrän ketjusilmukkaa Novitan ihanasta Puro-langasta. Sitä soiroa sitten ompelin ompelukoneella kiinni violettiin trikookankaaseen (Käpyseltä).
Tästä kuvasta saa ehkä vähän selkoa siitä, miltä kangas näytti nurjalta puolelta. Täytyy sanoa, että aikamoinen homma siinä oli.... Kokeilin myös suoraan kankaaseen virkkaamista, mutta siihen minulla ei olisi riittänyt aika.


Kuosin nimeksi tuli Solina. Ajatus oli, että kankaan raportissa olisi vuorotellen raitakohtia ja tyhjää. Ompelin kankaasta trikootakin. Virkattujen raitojen tekstuuri saa tähän aikaan kivan neuletakkimaisen fiiliksen. Kaava on muokattu Smart Guitars (Ottobre 1/2015) -kaavasta. Kanttaus on tummanviolettia resoria. Nepparikiinnitys on helppo avata ja sulkea.

Pirpana tykkäsi tästä kovasti!8 kommenttia:

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)