keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Gaalavaatetta ja blogihaaste

Viikonloppuna ompeluryhmämme järjesti virtuaalisen gaalan. Viikonlopun ompeluhaasteena olikin ommella gaala-asu juhlaan saapuvalle, kuvitteelliselle henkilölle. Valitsemani henkilö oli tyyppiä "kiiltoo ja glitterii - ja paljon". 

Ompelin gaala-asuksi käännettävän neuletakin ja lyhyen, hihattoman trikoomekon. (Leikin myös vähän Polyvore-ohjelmalla ja nappasin sieltä kuvaan asusteita, jotta kokonaisuudesta saisi paremman kuvan. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisivat valinnat ehkä olleet toisia... Mutta ihan hauska kokeilu tämäkin.)

 

 

 

 Mekko on tehty Eurokankaan palalaarista löytyneestä trikoosta. Sen kaavana on MIW. 

Neuletakki taas on leikelty jonkin perushupparin pohjalta, mutta se on muutettu liepokemalliseksi Tehtaamon ohjeilla. Neulos on myös löytö Eurokankaan palalaarista. Ompelin takin niin, että saumanvarat jäivät kiiltopuolelle, jonne tikkasin ne vain litteiksi. Harmailla saumurilangoilla ommellut saumat eivät juuri kiiltävästä pinnasta erotu. Tällä kertaa jaksoin myös ahertaa takkiin taskut! Ne ovat tavalliset pussitaskut sivusaumoissa.

 

 

 Luultavasti en näitä itse tule käyttämään näin yhdistettynä. Tai ainakin laittaisin alle pillifarkut. Neuletakki sopisi myös varmasti hyvin jonkin värikkäämmän paidan päälle. Sekin päätyy päälle luultavimmin tumma puoli päällä. Mutta tulipahan tehtyä. Viime viikolla sain kivan blogihaasteen. Laitetaanpa se nyt eteenpäin:Sain MUMINTALO-blogista "ilahduta bloggaajakaveria" blogihaasteen, joka alunperin on startannut käyntiin Tipulassa-blogista.

 


Säännöt ovat yksinkertaiset:

Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat 
(päätät itse määrän). Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. 
Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivimmalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä!
...................................................................................................................
Ihastuttava haaste. Ilahduttaminen kannattaa aina. Tässä tulevat blogit,joille heitän haasteen:

Toivottavasti innostutte ja otatte haasteen vastaan !
 

14 kommenttia:

 1. Hihhei,kiva,kun nappasit haasteen vastaan. Pikkuruinen paketti lähti tänään matkaan. Tämä sinun tekemäsi setti on aivan huikea! Mikäli kroppa sallisi-tilaisin tällaisen itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Milmajohanna. :) Odottelen innolla postia. :)

   Poista
 2. Tottakai minä tämmöset haasteet nappaan ilmasta kiinni. :) Kiitosta vain! :)

  Minusta tämä sinun asukokonaisuus on oikein nappivalinta "kiiltoo ja glitterii"-tyypille. Ja tuo neuletakki on kaikkinensa oikein mukavannäköinen "vähemmän glitterii"-tyypillekin. Minä en ole ikinä ommellut mitään tuollaista kääntövaatetta. Monesti on kyllä käynyt mielessä, mutta vieläkin on tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hieno homma!

   Ja kiitos! Mä oon jokusen kääntövaatteen tehnyt aiemminkin ja ne on olleet ihan kivoja. Sopivan kankaan kanssa käy aika helpostikin. :)

   Poista
 3. Tämä on mahtava setti ja olet todellisia löytöjä tehnyt palalaarista. Nyt vain korkkarit jalkaan ja gaalailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanne-Maija! Joskus palalaarit tosiaan yllättävät oikein kivasti!

   Poista
 4. Aivan ihanan asukokonaisuuden olet kyllä tehnyt! <3 ja voi kun kiva haaste, kiitos! Toisen ilahduttaminen ilahduttaa aina itseäkin, joten mukana tottakai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun lähdet mukaan haasteeseen! Viesteillään vaikka Facen kautta lisää. :)

   Poista
 5. Aivan mahtava kokonaisuus! Todella kauniita ja monikäyttöisiä vaatteita.

  VastaaPoista
 6. Hieno kokonaisuus! Erityisesti tykkään tuosta neuletakista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna. <3 Neuletakki on munkin lemppari. (Voi meinaan olla, että minimekko kokee vielä lyhennyksen topiksi...)

   Poista
 7. Upea kokonaisuus! Mukava myös tuo kooste noista yhteen sopivista asusteista. Neuletakki on just hyvä, simppeli mutta kuitenkin niin monikäyttöinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Hanna Mi. :) Tollasta koostetta olikin hauska kasata.
   Monikäyttöisyys on hyvä juttu. Pitäis karsia vaatekaapista turhia vaatteita pois ja saada tilalle monikäkäyttövaatteita.

   Poista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)