tiistai 1. maaliskuuta 2016

Lähtisitkö silloin kanssani retkelle..?


Tällä hetkellä eväsretkelle evääksi otetaan kuumaa kaakaota ja pullaa, eikä niitä oikein tarkene jäädä loikoillen nauttimaan. Tällaisesta piknikpeitosta ei siis juuri nyt olisi oikein hyötyä. Postaanpa tämän viimekesäisen aherruksen nyt kuitenkin tänne - jos vaikka joku innostuu tällaista jo ensi kesää varten suunnittelemaan / tekemään.
Tämä aurinkoinen peitto ei kuitenkaan odottele meidän kesäisiä retkiämme, vaan tämä lähti toiseen osoitteeseen. Tein tämän peiton viime kesänä salaisessa ompeluvaihdossa. Ihan mieluusti olisin tämän kyllä itsellekin jättänyt...
Tällaisen pötkylän pistin siis pakettiin. Peittoon on ommeltu kiinni nauhat, joilla sen saa pistettyä kasaan.
Peiton tilkut on kasattu suureksi osaksi kierrätyskankaista. Täältä löytyy lapsuuden vanhoja lakanoita ja tyynyliinoja, kaverin mummon verhoja ja pöytäliinoja, lasten isomummon huivia, neidille ommeltujen mekkojen kangasjämiä jne.

Peiton tausta on vahakangasta. En löytänyt tarpeeksi leveää kerniä, joten se on ommeltu paloista. Saumat tiivistin jesarilla. Reunat kanttasin pinkillä kanttinauhalla.
Peiton värimaailma valikoitui salaisesta ystävästäni saatujen vihjeiden perusteella ja vähän arpapelilläkin (koska vihjeitä oli annettu lähinnä vaatemakua ajatellen). Ainakin tästä tuli tosi pirteä.
Tilkkujen sommitteluun otin mallia Pinterestistä löytyneestä kuvasta. Ihan ei humanistin matikkapää selvinnyt tästä ongelmitta, mutta vaikeuksien kautta voittoon... Tikkauksia tein pinkillä langalla.

Olisi tällainen ihana omalla pihalla ja omilla eväsretkilläkin! Kukas meille tällaisen tekisi? :D

15 kommenttia:

 1. Hirmu ihanat tilkut! Ei muuta kuin itselle väsäämään kans. Nyt on niin aurinkoistakin, että alkaa jo kevät vahvasti hiipimään mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkuja ainakin riittäis omaankin peittoon- :D

   Poista
 2. Ihanan pirteä ja huippuhyvä ajatus laittaa vahakangas toiselle puolelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, luulisin vahakankaan pitävän pienen kosteuden loitolla.

   Poista
 3. Superihana! Itsekin olen miettinyt tuollaisen tekemistä ja kernin tai vahakankaan toiselle puolelle laittamista. Hyvin tuo vahakangaskin näyttää rullalle taipuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahakangas, kerni... Käytin itsekin sekaisin noita termejä. Tuo on siis sellaista paksumpaa - vahakangasta kai sitten. Hyvin se taipuu rullalle, mutta kevyempikin peitto voisi tietysti olla. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti. Minustakin tämä on tosi ihanan värinen. :)

   Poista
 5. Oikea aurinkoinen kesäpäivä tulee tästä peitosta mieleen! Ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja enää muutama kuukausi kesään! Jee!

   Poista
 6. Onpa kiva ja varsinkin toi pohja joka pitää kosteuden. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokukajallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne ja liityit lukijaksi. Tervetuloa!
   Mäkin kävin katsomassa sun blogia ja lisäsin sen lukulistalle! :)

   Poista
 7. Ihanat värit <3 Kaunis kaunis kaunis!!!

  VastaaPoista

Jätä jälki, kirjoita kommentti, paljasta, että piipahdit! :)